nieuws

Aangifte tegen kardinaal Simonis

Simonis in de studio van Pauw en Witteman (Screen shot)
Simonis in de studio van Pauw en Witteman (Screen shot)
ROTTERDAM - Een man uit Breda heeft aangifte gedaan tegen kardinaal Simonis. Volgens de man moet de oud-bisschop van Rotterdam op de hoogte zijn geweest van het seksuele misbruik binnen de kerk.

De man stelt dat hij is misbruikt door de vorig jaar overleden pater Jan N, die toen directeur was van een jeugdcentrum in Rijswijk. Tijdens het proces tegen deze pater, werd Simonis gehoord als getuige. Volgens de man uit Breda heeft Simonis destijds ten onrechte verklaard dat hij niet op de hoogte was van kindermisbruik door geestelijken. Daarom heeft de man uit Breda nu aangifte tegen Simonis gedaan van meineed. De politie heeft dat inmiddels bevestigd.
Kardinaal Simonis heeft in het openbaar gezegd dat hij zich ongeveer tien gevallen van seksueel misbruik van minderjarigen door rooms-katholieke priesters kan herinneren. De commissie-Deetman stelde vast dat het er vermoedelijk wat meer zijn geweest. In de praktijk zou hij geen contacten met slachtoffers en plegers hebben gehad, maar volgens Deetman werd de oud-bisschop van Rotterdam hierover wel geïnformeerd.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl