Oliebollenkraam Richard Visser in Railz Miniworld

Al acht keer viel hij in de prijzen met zijn befaamde oliebollen. Oliebollenkoning Richard Visser is met zijn kraam dan ook bijna niet weg te denken uit Rotterdam. Dat vonden ze bij Railz Miniworld ook. Daarom is Vissers oliebollenkraam sinds woensdag te bewonderen in de Rotterdamse miniatuurwereld aan het Weena.

Tot op de kleinste details is de kraam van Richard Visser nagebouwd. De miniatuurversie is gemaakt in een schaal van 1 op 100 en de oliebollenbakker is zelf ook in miniformaat te bewonderen, compleet met koksmutsje en bakkersjasje.

Visser is erg te spreken over het resultaat, maar merkt toch een paar verschillen op. “Die oliebollen zijn wel aan de kleine kant en bij ons staat eigenlijk altijd wel een rij.” Dus gaat een modelbouwer bij Rails meteen aan de slag en binnen enkele minuten verschijnt er een rijtje mensjes voor de beroemde oliebollenkraam.

En terwijl oliebollenliefhebbers nog maar tot eind januari de kans hebben om de lekkerste bollen van Nederland te scoren aan de Heemraadssingel, staat de kraam in Railz Miniworld er het hele jaar.

Deel dit artikel: