Markerink: 'Ze willen van mij af'

In Rotterdam-Overschie zijn donderdagavond in een deelraadsvergadering twee moties afgewezen tegen bestuurder Annemarie van den Broek en deelraadsvoorzitter Jan Markerink. De deelraad zou niet goed geïnformeerd zijn over de bezuinigingen in 2012.

Het gaat om een motie van wantrouwen en een motie van afkeuring. Volges Fred Baartman van Leefbaar Rotterdam had Van den Broek een e-mail over de bezuinigingen alleen gestuurd aan de coalitie in plaats van aan de hele raad. Baartman zegt dat voorzitter van de deelgemeente Jan Markerink, ook verantwoordelijk is voor wat Van den Broek heeft gedaan.

Minderheid

"Wij hebben een achterstand ten opzichte van de coalitiepartijen en dat zijn de partijen die tegen de motie hebben gestemd," zegt Baartman die met zijn partij Leefbaar Rotterdam, D66 en Belangen Overschie geen meerderheid behaalde. Hij heeft er geen vertrouwen in dat ze goed voorgelicht worden door het dagelijks bestuur.

Excuses

Markerink zegt dat Van den Broek excuses heeft aangeboden voor het verkeerd sturen van de e-mail: "D66 en Leefbaar Rotterdam zijn goed in staat om iedere keer hun standpunt voor het voetlicht te brengen, maar tot nog toe haalt dat geen meerderheid. Daar zijn ze verbolgen over."

Kwade genius

Volgens Markerink is het echte conflict niet zozeer deze niet goed verzonden e-mail, maar willen ze van de PvdA'er af: "Ze zien mij als de kwade genius achter alles wat in Overschie gebeurt. We zijn bezig om te kijken of we de deelgemeente anders kunnen positioneren in Rotterdam en zij staan daar niet achter", aldus Markerink.

Deel dit artikel: