Gedoe over lapje grond in Rotterdam-Schiebroek

Een strookje grond van twee meter breed is de inzet van een slepende kwestie tussen het Hout- en Meubileringscollege in Rotterdam-Schiebroek en de gemeente. De school wil de grond naast het gebouw graag gebruiken om uit te breiden, maar daar hangt vooralsnog een fors prijskaartje aan. Na een jaar praten laat de oplossing nog op zich wachten.

'Een wild begroeid stukje niemandsland' noemt het College van Bestuur van de mbo-school het strookje grond naast de school. Voor het opleidingsinstituut zou het echter van nut kunnen zijn.

250.000 euro

De gebouwen van de school uit de jaren 60 zijn aan vervanging toe. Op de strook naast het gebouw wil het bestuur een nieuwe vleugel bouwen, waar tijdens de nieuwbouw les kan worden gegeven. De prijs vormt echter een probleem: de gemeente vraagt er 200.000 tot 250.000 euro voor. Niet omdat de gemeente er een slaatje uit wil slaan, maar omdat de prijs voor grond nu eenmaal is vastgelegd.

Het Hout- en Meubileringscollege heeft voorgesteld de grond met de gemeente te ruilen voor een vergelijkbaar lapje aan de andere kant van het schoolgebouw, maar dat lijkt geen optie omdat het op papier minder waard is.

Partijen weer om tafel
Wethouder Hamit Karakus zegt dat wat hem betreft nog best over de prijs onderhandeld kan worden. Hij wil graag verder praten, maar aan grond weggeven kan de gemeente niet beginnen. De grond staat immers in de boeken. Bovendien zou het weggeven van gemeentelijke grond een ongewenst precedent scheppen.

Het Hout en Meubel College heeft door de opstelling van Karakus weer hoop gekregen dat de kwestie op een bevredigende manier zal worden opgelost.

Deel dit artikel: