Grote stroomstoring in Rotterdam

De stroomstoring in delen van de Rotterdamse deelgemeenten Hillegersberg en Schiebroek kan nog enige tijd duren. Dat heeft de veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond gemeld. De hulpdiensten hebben geluidswagens ingezet.

Mensen die in het gebied wonen en een beroep moeten doen op de hulpdiensten kunnen 112 bellen. Het telefoonverkeer, ook van mobiele telefoons, is voor een deel is uitgevallen. Bewoners kunnen daarom naar het politiebureau in de Frederik Hendrikstraat of naar de brandweerkazerne aan de Frobenstraat.

Grote storing
De stroom viel zondagmiddag rond half 4 uit in een groot gedeelte van Rotterdam-Noord en Oost. De stroomstoring in Prinsenland en Capelle a/d IJssel is sinds half 7 verholpen. Volgens netbeheerder Stedin was er een kortsluiting in het stroomnet. Dit zorgde voor een spanningsdip en uiteindelijk een grote stroomstoring.

Ziekenhuis
Vanwege de stroomstoring is de Huisartsenpost van het St. Franciscus gasthuis niet bereikbaar. Ook kan daar niet behandeld worden. Mensen die dringend huisartsenzorg nodig hebben kunnen 112 bellen of naar de afdeling spoedeisende hulp van het St. Franciscus gasthuis gaan.

Koud eten
Ook een aantal zorginstellingen zit zonder stroom, waaronder Borgsate aan de Meidoornsingel in Schiebroek. De 165 bewoners van de instelling hebben vanavond geen warme maaltijd gehad. Er was een koud buffet.

Deel dit artikel: