DCMR: Aanpak problemen Odfjell moet fundamenteler

De Milieudienst Rijnmond had zich bij de controles bij Odfjell meer moeten richten op de hele bedrijfscultuur en minder op de incidenten. Dat zegt Maarten de Hoog van de DCMR. De Milieudienst wil dat Odfjell de problemen bij het bedrijf fundamenteler aanpakt.


In het Rotterdamse stadhuis werd woensdagavond uitgebreid gesproken over de problemen bij opslagbedrijf Odfjell. Alle controlerende instanties waren aanwezig om uitleg te geven over de genomen maatregelen en de manier van controleren.

Veiligheid
Meerdere fracties in de raad hadden vragen over de bevoegdheden van de DCMR om het bedrijf aan te pakken. Ook wilden partijen weten of er meer bedrijven in de buurt van Rotterdam zijn die slecht scoren op het gebied van veiligheid.

De DCMR noemt Odfjell duidelijk "het slechtste jongetje van de klas". Maarten de Hoog: "Er zijn geen andere bedrijven die zoveel verschillende problemen tegelijk hebben". Daarnaast zei De Hoog dat Odfjell na de zomervakantie alle zaken helemaal op orde wil hebben. Daarbij krijgt Odfjell volgens de DCMR ook hulp van onderzoeksbureau TNO.

De Milieudienst Rijnmond blijft Odfjell de komende tijd wekelijks controleren. Verschillende raadsleden willen binnenkort een controle bijwonen.

Deel dit artikel: