Op- en afrit Schiedam-Noord dicht door aanleg A4

Rijkswaterstaat heeft de op- en afrit van de A20 bij Schiedam-Noord afgesloten. Dit heeft te maken met de aanleg van de nieuwe A4 tussen Delft en Schiedam.

De aannemerscombinatie A4all en Rijkswaterstaat zijn volop bezig met de voorbereidende werkzaamheden voor de aanleg van de nieuwe snelweg.

Het afsluiten van de afrit Schiedam-Noord op de A20 (in de richting van Rotterdam) is noodzakelijk om het bouwverkeer naar het werkterrein te leiden, om het grondwerk uit te voeren en voor de bouw van nieuwe aansluitingen op het Kethelplein. De afsluiting van de verbindingsweg richting Hoek van Holland bij de oprit Schiedam-Noord is nodig voor het bereiken en ontsluiten van het werkterrein binnen het Kethelplein door het bouwverkeer.

Nieuwe route
Het verkeer wordt nu via de aangrenzende oprit bij Vlaardingen (oprit 9) of Schiedam-Centrum (oprit 11) geleid. Wie van Schiedam naar Maassluis/Hoek van Holland wil, rijdt dan via de Hargalaan (Schiedam) en de Burgemeester Heusdenslaan (Vlaardingen). Dit geldt ook voor het verkeer van en naar het Vlietland Ziekenhuis.

Hinder
Rijkswaterstaat en de aannemer doen er alles aan om de hinder tijdens de voorbereidende werkzaamheden voor weggebruikers en omwonenden tot een minimum te beperken. In de komende maanden moeten omwonenden rekening houden met geluidshinder en bouwverkeer.

Verdiept en onder de grond

De weg wordt vanaf Delft half en helemaal verdiept aangelegd. Bij de bebouwing van Schiedam en Vlaardingen verdwijnt de weg onder de grond om ter hoogte van het Kethelplein weer boven de grond te komen en aan te sluiten op de Beneluxtunnel en de A20. Het is de bedoeling dat de weg in december 2015 helemaal klaar is.

Deel dit artikel: