nieuws

Verver doet aangifte tegen wethouder en oud-wethouder

verver
verver
ROTTERDAM - Oud-burgemeester van Schiedam Wilma Verver-Aartsen (VVD) heeft bij de politie aangifte gedaan tegen een wethouder en een voormalig wethouder van Schiedam.
Verver beschuldigt het duo van cyberstalking. Volgens Verver maken de twee haar zwart op internet. Dat zouden zij doen door onder gefingeerde namen verhalen op internet te schrijven. Op basis van onderzoek vermoedt de oud-burgemeester dat het om de twee bestuurders van de gemeente Schiedam gaat.
Reactie gemeente Schiedam
De gemeente Schiedam zegt het nieuws van de aangifte te hebben vernomen via de media: ‘We hebben kennis genomen van deze berichtgeving. Ons is niet bekend aan welke bestuurders de aantijgingen zijn gericht. Het college herkent niet de beschuldigingen die zijn geuit. Het Openbaar Ministerie is nu verder aan zet,’ aldus burgemeester Leemhuis-Stout. De woordvoerder van Verver zegt echter dat de gemeente van hem persoonlijk bericht heeft gekregen.

Ontslag

Wilma Verver stopte in juni 2011 als burgemeester van Schiedam. Daar ging een conflict met het Schiedamse bouwbedrijf Van den Tempel aan vooraf. Beide partijen zijn nog steeds in een juridisch gevecht gewikkeld.

Vernietigend rapport

De ruzie met het bouwbedrijf was aanleiding voor de gemeenteraad van Schiedam om bureau BING het doen en laten van Verver te laten onderzoeken. Dat leidde tot een vernietigend rapport. De inhoud wordt door de oud-burgemeester betwist. Om de inhoud aangepast te krijgen staan BING en Verver maandag tegenover elkaar bij de accountantskamer in Zwolle.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl