nieuws

Big Damn Ukulele Band in Live uit Lloyd

Big Damn Ukulele Band in Live uit Lloyd
Big Damn Ukulele Band in Live uit Lloyd
ROTTERDAM - Op dinsdag 2 maart stond een deel van de Big Damn Ukulele band op het podium van Live uit Lloyd; een project van twee muziekmakers die helemaal gek zijn van dat kleine instrument: Marko van der Horst en Shelley Rickey.
De groep is een jaar geleden ontstaan tijdens een serie workshops in Rotterdam-Noord. Marko en Shelley beloven je dat je binnen een half uur ook de ukulele kunt bespelen. Van de vele deelnemers aan de workshops zijn er ongeveer dertig blijven 'hangen'. Zij vormen nu de Big Damn Ukulele band. Elke week komen ze bij elkaar om te repeteren en om hun repertoire uit te bouwen.
Marko van der Horst en Shelley Rickey zijn musici met een missie. Ze willen dat iedereen aan de Ukulele gaat. Zelf treden ze naast hun werk met de big band ook op als Ukebox, organiseren ze jamsessies onder de noemer Ukelele Jamboree en verkopen ze het kleine tokkelgitaartje zelf ook nog. Shelley maakt ook nog wel eens Ukulele's van sloopmaterialen. En dat ziet er niet alleen grappig uit, het klinkt nog leuk ook!
Luister maar eens naar het optreden van 2 maart 2010 in Live uit Lloyd!