Rotterdammer leeft zonder afval te produceren

Rotterdammer Maarten Hunink probeert een maand lang te leven zonder afval te produceren. Hij eet alleen onverpakt voedsel, gebruikt geen zout of kruiden uit potjes, geen shampoo of zeep en gebruikt geen wc-papier.

Hunink doet dit als onderdeel van het project "I want to make the world a better place". Op zijn website roept hij mensen op om met ideeën te komen voor het verbeteren van de wereld. De populairste opdracht voert hij vervolgens uit.

'Bij supermarkten zit alles in verpakking'
"Het valt niet mee om te leven zonder afval te produceren", zegt Hunink. "Bij de supermarkten wordt alles in verpakkingen verkocht. Heel soms kan ik een losse courgette of appel kopen. Ik moet daarom alles uit kleinere winkels halen waar ze spullen los verkopen, maar moet ook heel veel laten liggen."

Thuis is zijn koelkast bijna leeg, op wat eieren na. Verder eet hij veel groenten en fruit en koopt hij losse rijst. Op zijn balkon heeft hij een compostbak gemaakt, voor fruit- en groentenresten. "Ik mis vooral het zout op mijn eten en zoetigheid, zoals lekkere chocolade ofzo. Maar ja, ook dat is alleen maar verpakt te koop". In zijn afvalbak (zie foto) ligt alleen een kapot bord, een kaartje voor de film en wat kassabonnetjes.

Deel dit artikel: