Aangifte in zaak Leon Groeneweg

De ouders van de overleden Leon Groeneweg uit Schiedam hebben aangifte bij justitie gedaan wegens moord op hun zoon. Zij zeggen een anonieme brief te hebben ontvangen waarin gedetailleerd wordt gesproken over de moord.

De vader en moeder van Leon Groeneweg gaan er al langere tijd vanuit dat hun zoon door een misdrijf is omgekomen. Het lichaam van de 19-jarige jongen werd in juni 2008 gevonden in een ondiep gedeelte van het Brielse Meer, bij Oostvoorne. Justitie gaat er vanuit dat het slachtoffer door een noodlottig ongeval om het leven is gekomen.

Marijke Harkema, de moeder van Leon: “We vonden de brief bij het graf van Leon. Hij is afkomstig van een informant uit de groep die Leon heeft vermoord. We schrokken er wel van dat die groep zijn graf nu kennelijk gebruikt als postadres”. In de brief worden ook concrete namen genoemd van de daders.

Verband met Tariq Chatta
Leon Groeneweg zou zijn gedood omdat hij op het punt stond naar de politie te stappen over een andere raadselachtige dood, die van Tariq Chatta(19) in 2007. Chatta’s lichaam was ook in het water gevonden, in zijn geval in een ondiepe sloot in Schiedam. De theorie van de ouders van Leon is dat het om dezelfde daders gaat en dat beide jongens zijn vermoord. Zij wijzen erop dat Leon en Tariq vrienden waren.

Justitie in Rotterdam heeft eerder gezegd dat er uitgebreid onderzoek is gedaan naar de twee zaken, maar in beide gevallen is de conclusie dat het niet om een misdrijf ging. Justitie zegt nu de nieuwe aangifte af te wachten en kan nog niets zeggen over een eventuele heropening van de zaak-Groeneweg.

Marijke Harkema: “Wij zien deze anonieme brief op het graf als een doorbraak. Voor ons vallen nu alle puzzelstukjes op hun plaats. We hopen dat justitie de zaak oppikt, want dan komt er alsnog gerechtigheid”.

Deel dit artikel: