Snelheid omlaag op gladde Groene Kruisweg

De maximumsnelheid op de Groene Kruisweg is tijdelijk verlaagd van 80 naar 50 kilometer per uur. Het wegdek tussen de A15 en Rotterdam-Hoogvliet is te glad.

De snelheidsverlaging geldt tussen het Groene Kruisplein (afslag Charlois) en Hoogvliet. Bij de kruispunten zelf mag tijdelijk zelfs maar 30 kilometer worden gereden.

Glad beton
De aanpassingen hebben alles te maken met gladde wegvlakken bij de verkeerslichten. Negen kruisingen in Rotterdam-Hoogvliet, Poortugaal en Rhoon zijn recentelijk door de provincie Zuid-Holland aangepast. Bij de verkeerslichten werd zoab (zeeropenasfaltbeton) gelegd. De gaten werden opgevuld met een laagje cement.

Het gladde beton zou door het vele berijden langzaam stroef moeten worden. Dat is echter niet gelukt, bleek vorige week uit metingen. Door het gladde wegdek, mogelijk in combinatie met neerslag, zouden inmiddels meerdere motorrijders onderuit zijn gegaan.

De provincie en de aannemer van het project zijn inmiddels bezig om oplossingen voor de situatie te bedenken. Tot die tijd is de snelheid ter plaatse verlaagd.

Deel dit artikel: