Metroverkeer weer op gang na rook onder metro

Het metroverkeer in Rotterdam en Capelle aan den IJssel is dinsdagochtend ontregeld geweest door rookontwikkeling onder een metrostel. Die metro stond een paar uur stil tussen de haltes Capelsebrug en Schenkel. Alle passagiers hebben het voertuig veilig kunnen verlaten.


Het metro-verkeer op delen van de lijnen A, B en C werd stilgelegd. Dat zijn de lijnen richting Capelle aan den IJssel, Ommoord, Zevenkamp en Nesselande. De RET meldt dat het metroverkeer inmiddels weer op gang is.

Door een storing in het remsysteem ontstond een zogenaamde lasboog. Deze lichtbal wordt veroorzaakt door elektrische deeltjes en veroorzaakt ook een rookontwikkeling. Volgens Joop Bakker, directeur exploitatie van de RET, ontstond er even brand.

Spoeddebat

Arno Bonte van Groen Links in Rotterdam heeft een spoeddebat aangevraagd over de brand. Bonte wil weten hoe het zit met de veiligheid in de metro. “Ik wil dat er goede noodscenario's komen. deze metro bevond zich gelukkig boven de grond. Je moet er niet aan denken wat er was gebeurd als de metro had vlamgevat in een tunnelbuis.”

Foto: via twitter, foto 1:Nabil Laghmiri foto 2: @maxout

Beelden: mobiele telefoon Nabil Laghmiri en Halit Ozturk

Deel dit artikel: