Het Stadsinitiatief 2012: aflevering 1

In de eerste uitzending van 'Het Stadsinitiatief' op dinsdag 6 maart (17.30 uur, ieder uur herhaald) zien we twee genomineerde ideeën; 'Stiltepunt Rotterdam' en 'Luchtsingel'. 

Tussen het geraas van de auto's vertellen Karin Kamstra en Annet Alingh-van der Schalk over hun idee: 'Stiltepunt Rotterdam'; een ontspannings- en aandachtstraining voor kinderen op de basisschool.

Op De Kleine Prins in Prinsenland laten de dames zien wat deze training inhoudt. De directeur van deze school steunt dit project van harte. Dit geldt ook voor osteopaat Maarten van den Berg. Hij laat presentator Gert haarfijn voelen waar zijn stiltepunt te vinden is en geeft het belang van dit initiatief aan. Maar, het is niet alleen maar ontspannen. Er moet natuurlijk campagne worden gevoerd. En dit doen Karin en Annet op hun eigen manier.

De tweede genomineerde is 'Luchtsingel'. Elma van Boxel en Kristian Koreman hebben een voetgangersbrug ontwikkeld om het stationsgebied aan te sluiten op de Hofbogen in Noord.

Met de komst van deze Luchtsingel moet het gebied mooier, beter, groener en levendiger worden. 
Dorine de Vos, bekend van Hotel New York, is een groot voorstander van dit project. 
Elma en Kristian pakken het groots aan. Tijdens een drukbezochte campagne-avond in het Schieblock, waar de brug straks dwars doorheen moet komen, vertellen zij geïnteresseerden over het belang van dit idee. Een metamorfose voor het centrum van Rotterdam.

Het Stadsinitiatief is te zien op dinsdag 6 maart, woensdag 7 maart en donderdag 8 maart. Op donderdag 15 maart is de finale te zien. Iedere aflevering begint om 17.30 uur en wordt ieder uur herhaald.

Deel dit artikel: