Abdul: "Ik was helemaal klaar met Sparta"

Afgelopen zomer verdween David Abdul geruisloos bij Sparta. De 22-jarige aanvaller, die ook met zichzelf overhoop lag, besloot in april al in te gaan op een aanbieding van amateurclub RVVH en het profvoetbal vrijwillig vaarwel te zeggen.

Dit seizoen hervindt Abdul het plezier bij de zaterdag hoofdklasser uit Ridderkerk. In oktober van het vorige jaar tekende hij een contract voor de komende drie seizoenen, waarin wel een clausule is opgenomen dat de geboren Antilliaan weg mag als een eredivisie- of buitenlandse club interesse heeft.

Vorig seizoen speelde Abdul met Sparta nog in de eerste divisie. Op dat niveau wil hij in ieder geval nooit meer spelen. "Als ik de Jupiler League zie, denk ik, ik zit hier goed bij RVVH. Dat vind ik helemaal niets die eerste divisie. Het doet me ook niets als ik Sparta zie spelen. Ik voelde me daar niet meer thuis de laatste jaren. Ik was helemaal klaar met Sparta."

"Ik heb daar zoveel trainers gehad, iedereen met een andere visie. Zat ik bij het eerste, toen weer het tweede en vervolgens werd ik weer teruggehaald bij het eerste. Dat deed wat met me. Ik ben een jongen die vertrouwen nodig heeft."

"Sparta is een mooie club, maar ik voelde mij daar niet meer gewaardeerd. Ik had geen zin om 's ochtends op te staan en naar de club te gaan. Zo erg was het bij mij."

Deel dit artikel: