'Een peloton ME voor 50 oudjes'

'Kinderachtig.' Zo noemt Rotterdammer Leo Lamers het politie-optreden in Den Haag. Tijdens een demonstratie van postbodes werden woensdag twee mensen aangehouden omdat ze de politie-bevelen niet opvolgden. SP-kamerlid Sharon Gesthuizen was een van de twee arrestanten.

De postbodes hadden van de gemeente toestemming om tussen twee en drie uur 's midddags te demonstreren op het Binnenhof. Daarna wilden de postbodes naar het kantoor van PostNL om hun kleding uit protest in te leveren. Burgemeester Van Aartsen van Den Haag gaf echter geen toestemming voor de optocht.

"En toen sommigen toch verder wilden gaan, werden ze aangehouden,’’ vertelt Rotterdammer Leo Lamers. De oud-postbode organiseerde het protest. ‘’Het was te kinderachtig voor woorden", vervolgt hij. "Een heel peloton mobiele eenheid voor vijftig oude mannetjes. Onbegrijpelijk. Uiteindelijk werden we voor de keuze gesteld: begeleid door de ME naar station of opgepakt worden. Toen hebben we maar voor een vertrek gekozen. Maar nogmaals, het was erg kinderachtig.’’

Foto: Flickr cc Pascal Jaminon

Deel dit artikel: