Rotterdamse snackbar in film over Marokkaanse hangjeugd

Criminele, Marokkaanse hangjongens halen regelmatig het nieuws. Nu is er ook een speelfilm over gemaakt. De film met de titel 'Snackbar' laat zien wat een groep Marokkaanse jongens dagelijks bezighoudt.

Toevluchtsoord
De film is opgenomen bij een snackbar in de Insulindestraat in Rotterdam-Noord. De snackbar is een toevluchtsoord voor Marokkaanse straatjeugd. De snackbar bestaat écht. Vorige zomer werd hij drie weken afgehuurd door de filmploeg. De Marokkaanse jongens die er hangen zijn acteurs. In de film zijn ze wild, gewelddadig en crimineel. Of ze blij zijn dat ze zo worden neergezet? 'Dit is gewoon realiteit, niet dat alle Marokkaanse jongens zo zijn, maar dit bestaat zeker en dat willen wij best laten zien', aldus hoofdrolspeler Ilias Ojja.

Buurtbewoners figureren
De buurtbewoners die op de achtergrond te zien zijn, zijn de figuranten in de film. De dialogen tussen de acteurs waren vooraf uitgeschreven. Maar als er spontaan iets ontstond, dan werd het script aangepast. Dat alles maakt Snackbar volgens regisseur Meral Uslu 'semi-documentair'.

Snackbar gaat donderdag in première in bioscoop Lanteren Venster in Rotterdam en zal in het najaar bij RTV Rijnmond te zien zijn.

Deel dit artikel: