Tbs'er ontsnapt uit De Kijvelanden

De politie zoekt al bijna twee weken naar een ontsnapte tbs'er uit De Kijvelanden in Poortugaal. De 29-jarige man ging er op 30 maart vandoor toen hij met begeleid verlof was. Dat gebeurde in de omgeving van de kliniek.

De ontsnapte man is veroordeeld voor meerdere zedendelicten, meldt het OM. Het gaat om een man van 1.67 lang met een donkere huid en kort zwart haar. Op de binnenkant van zijn armen heeft hij tatoeages en hij heeft een gouden voortand. Justitie heeft geen indicatie dat de man agressief is.

Opheldering

De PvdA wil opheldering van staatssecretaris Teeven van Justitie over de ontsnapte tbs'er Kamerlid Lea Bouwmeester wil precies weten wat er is gebeurd voorafgaand en tijdens de ontsnapping van de tbs’er. Ook wil ze weten of er tijdens proefverloven van de Kijvelanden meer tbs'ers ontsnappen dan bij andere inrichtingen.

Ook burgemeester Bergmann van Albrandswaard plaatst vraagtekens bij de ontsnapping van de tbs’er. Hij wil weten of de juiste afwegingen zijn gemaakt toen de man op begeleid verlof mocht.

Bergmann zegt dat hij direct na de ontsnapping op de hoogte is gebracht door de kliniek. Ook heeft hij de fractievoorzitters van de gemeenteraad geïnformeerd. Het is voor zover bekend de derde ontsnapping bij De Kijvelanden in nog geen jaar tijd.

Foto: Google Streetview

Deel dit artikel: