Nachtburgemeester Vlaardingen heeft grote plannen

De eerste nachtburgemeester van Vlaardingen Marco Bosman wil het uitgaansleven van Vlaardingen nieuw leven inblazen. Hij wil beginnen met een website waar mensen in een opslag kunnen zien wat er gebeurt in de stad.

"We hebben in Vlaardingen een soort bar-flyers waar je op kan zien wat er gebeurt, maar nog nergens online. Een uitgaanspagina op Facebook kan ook" vertelt Bosman enthousiast. "En verder ga ik mij richten op wat het uitgaanspubliek wil en dat proberen te realiseren."

De 40-jarige Marco Bosman is op dinsdag 10 april gekozen als eerste nachtburgemeester van Vlaardingen. Zijn grote ervaring in het Vlaardingse nachtleven gaf de doorslag. "Ik heb veel gefeest in deze stad. En elke zaterdag werk ik als gastheer in een kroeg in Vlaardingen."

Burgemeester Tjerk Bruinsma zocht een nachtburgemeester voor Vlaardingen als schakel tussen de gemeente en alle partijen in het uitgaansleven. Bruinsma: “Nu bijna alle grote steden in Nederland beschikken over een nachtburgemeester is het hoog tijd dat ook Vlaardingen een burgervader van de nacht krijgt, die nieuwe impulsen geeft aan een bruisend cultureel nachtleven en bijdraagt aan een aantrekkelijk leefklimaat.”

Deel dit artikel: