Baas BOOR vijf keer per jaar naar buitenland

Wim Blok, de baas van onderwijsorganisatie BOOR in Rotterdam, reisde de afgelopen zeven jaar 34 keer naar het buitenland voor zijn werk. Door onvolledige administratie en door summier omschreven doelen is het onduidelijk hoeveel die reizen kostten en of die reizen voor het onderwijs noodzakelijk waren.

Dat blijkt uit de gegevens die RTV Rijnmond heeft gekregen van de gemeente Rotterdam, die toezicht houdt op onderwijsorganisatie voor openbaar onderwijs.

Verre oorden
Blok reisde in de zeven jaar vooral naar verre oorden. Dertig van de 34 bestemmingen lagen buiten Europa. De reizen kostten BOOR, voor zover is te achterhalen, 110.000 euro. Van alle reizen zijn echter niet de tickets als bewijs in de administratie gestopt.

Negentien keer, meer dan de helft, reisde de BOOR-baas naar Sjanghai. Het was logisch dat Blok met de zusterstad informatie over onderwijs uitwisselde. Bij de reizen ontbreken echter inhoudelijke verslagen die nut en noodzaak van negentien reizen in zeven jaar onderschrijven.

Eerste klas
Blok reisde ook naar Brazilië, de Verenigde Staten en Canada. Hij reisde vooral eerste klas. Ook dineerde hij geregeld luxueus. Zo zijn er bonnen van diners die 600 euro kostten. Ook diende hij bonnen in met daarop data die niet klopten met de beschikbare reisgegevens.

Verder bezocht hij twee keer een congres in Toronto en bracht hij een bezoek aan Brazilië om te kijken hoe onderwijs en werkgevers daar samenwerken. Ook is hij een keer met zes schooldirecteuren naar Suriname gevlogen om de cultuur beter te leren begrijpen en te kijken of er samenwerkingsverbanden kunnen worden aangegaan.

Deel dit artikel: