nieuws

'Dagelijks douchen voor ouderen is onnodig'

aafje
aafje
ROTTERDAM - Het plan van staatssecretaris Veldhuijzen van Zanten om ouderen het recht te geven op een dagelijkse douche, is onnodig en onbetaalbaar. Dat zegt zorgkoepel Aafje die instellingen heeft in Rotterdam en omgeving.
Volgens Laurens, een andere grote zorgorganisatie in de regio, willen veel ouderen helemaal niet dagelijks onder de douche, maar zou het wel haalbaar zijn. Alleen zou dat ten koste gaan van andere persoonlijke aandacht, zoals een wandelingetje buiten.
Zorgkoepel Aafje zegt te weinig personeel te hebben om alle mensen dagelijks onder de douche te zetten. Wel zijn alle ouderen in de instellingen schoon en verzorgd, benadrukken beide zorgkoepels.
Volgens de voorzitter van de Raad van Bestuur van Aafje, Constant van Schelven, is het voorstel onnodig en onbetaalbaar: "Er is te weinig personeel om alle mensen dagelijks onder de douche te zetten", zegt Van Schelven. En volgens hem willen ook veel ouderen dat helemaal niet. Hij vindt het dan ook vreemd dat juist staatssecretaris Veldhuijzen van Zanten met het plan is gekomen: "De bewindsvrouw was in haar vorige baan verpleeghuisarts. Zij zou toch moeten weten hoe het er in de praktijk aan toe gaat", aldus Van Schelven.
Volgens hem zijn alle ouderen in de tehuizen van Aafje schoon en verzorgd: "Het plan van de staatssecretaris is een kreet voor de bühne", zegt Van Schelven.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl