Opening nieuwe bieb in Spijkenisse

In Spijkenisse is vrijdag de nieuwe bibliotheek in gebruik genomen. De nieuwe bieb is te vinden in een piramidevormig pand aan de Markt in Spijkenisse. Dit gebouw, genaamd 'Boekenberg', bevat naast de bieb ook een parkeergarage, vergaderruimtes, een tentoonstellingsruimte en een horecagelegenheid waarvoor nog een ondernemer wordt gezocht.

Het door MVRDV ontworpen gebouw is vrijwel volledig opgetrokken uit glas en heeft een uitgebalanceerd klimaatsysteem. De eerste plannen voor de Boekenberg waren er al in 2004. De uiteindelijke oplevering is vertraagd, door juridische procedures van omwonenden en huiverige aannemers vanwege de complexiteit van het gebouw.Hierdoor vielen ook de bouwkosten met minimaal € tien miljoen euro duurder uit, tot totaal ruim € 30 miljoen.

De oplevering van de bieb wordt drie dagen lang gevierd, met onder andere vanaf zeven uur een BoekenBergBal, een Silent Disco en theatrale acts. De officiële opening van het hele pand wordt later dit jaar gevierd, nadat ook de naastgelegenwoningen en het voorplein zijn opgeleverd.

Deel dit artikel: