Negen jaar cel voor schietpartij na wildplassen

De man die in de Oleanderstraat in Rotterdam een vader en een zoon neerschoot nadat ze hem hadden aagesproken op wildplassen, moet 9 jaar de cel in. Het gerechtshof in Den Haag heeft dat woensdag bepaald.

De rechtbank heeft de 30-jarige man eerder tot dezelfde straf veroordeeld. De man ging in hoger beroep, waarop het Openbaar Ministerie (OM) de strafeis verhoogde. Volgens de advocaat-generaal was sprake van poging tot moord. Hij eiste 14 jaar cel.

Poging tot doodslag
Net als de rechtbank oordeelt het hof echter dat de man niet met voorbedachten rade heeft gehandeld, maar in een opwelling begon te schieten. Daarom is hij veroordeeld voor poging tot doodslag en niet voor poging tot moord.

Het incident in de Rotterdamse wijk Bloemhof gebeurde in augustus 2010. De vader was naar buiten gelopen om twee mannen aan te spreken die tegen zijn huis stonden te plassen. Toen de mannen agressief reageerden en hem begonnen te schoppen en slaan, kwam de zoon naar buiten om zijn vader te helpen. Daarop begon de verdachte te schieten. Beide mannen raakten gewond en moesten naar het ziekenhuis.

De schietpartij leidde tot veel onrust in de buurt.

Deel dit artikel: