KNVB: betalen voor politie dupeert voetbal

Het voetbal wordt gedupeerd als clubs moeten meebetalen aan de politie-inzet bij voetbalwedstrijden, Dat zegt KNVB in een reactie op het besluit van de Tweede Kamer om de politiekosten door te berekenen aan de voetbalclubs.

Tot nog toe waren clubs gevrijwaard van deze zogenaamde evenmentenheffing. Volgens een motie die gisteren in de Tweede Kamer werd aangenomen kost de inzet van politie bij betaaldvoetbalwedstrijden driehonderdduizend manuren per jaar.

Volgens Bert van Oostveen, directeur betaald voetbal KNVB, kan het besluit flink wat negatieve consequenties hebben voor clubs die het financieel toch al moeilijk hebben. Daarnaast kan het volgens de voetbalbond, leiden tot eindeloos getouwtrek tussen clubs en politie over politie-inzet.

"Die energie kan wat ons betreft beter worden gestoken in een gezamenlijk optrekken tegen ernstige overlastbezorgers, die veelal ook buiten het voetbal, crimineel gedrag vertonen. Als je hen effectief weet aan te pakken, kan de politie-inzet ook verder omlaag." aldus KNVB bestuurder Bert van Oostveen in een reactie.

Mocht het voetbal inderdaad de rekening gepresenteerd krijgen voor de politie-inzet, dan denkt de KNVB dat het negatieve repercussies hebben voor de inspanningen van de clubs op veiligheidsgebied, de middelen die zij te besteden hebben voor hun eigen veiligheidsorganisatie, de samenwerking tussen politie en clubs.

De KNVB vreest dat politie en clubs dan tegenover elkaar komen te staan

Deel dit artikel: