nieuws

Kinderopvangbedrijf schaft eigen bijdrage af

ROTTERDAM - Sinds er begin dit jaar fors is bezuinigd op de toeslagen op de kinderopvang, lopen veel van die instellingen langzaam leeg. De Rotterdamse Sarafina Kinderopvang heeft daar iets op gevonden: de eigen bijdrage afschaffen.
Sarafina heeft veel studenten en tienermoeders als klant. Zij kunnen de eigen bijdrage - die tussen de 100 en 200 euro per maand ligt - meestal niet betalen van een uitkering. Het bedrijf zag het aantal op te vangen kinderen in korte tijd dalen van 100 naar 60.
Directeur/eigenaar Chantel Goeptar van Sarafina is gestopt met het inschakelen van incassobureaus om de eigen bijdrage alsnog te innen: "Dat kost me meer dan het bedrag dat het oplevert. Gelukkig hebben we in de afgelopen jaren een flinke pot opgebouwd, waardoor we de eigen bijdrage kunnen afschaffen."
Volgens Goeptar kan zij het doen omdat zij een bedrijf is en geen stichting, zoals veel andere kinderopvanginstellingen. Inkomsten krijgt ze uit de bijdragen die de sociale dienst haar betaalt. Ze hoopt dat met deze onortodoxe maatregel veel moeders weer bij haar terugkomen.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl