nieuws

Rotterdam wil af van slechte winkelstraten

ROTTERDAM - Rotterdam investeert niet langer in winkelgebieden die al langere tijd te kampen hebben met leegstand. Volgens wethouder Karakus is het tijd om duidelijke keuzes te maken en een aantal winkelstraten kleiner te maken en om te vormen.
Het gaat bijvoorbeeld om de Noorderboulevard, de Dordtselaan en de 1e Middellandstraat. De komende maanden zal de gemeente overleggen met ondernemers en pandeigenaren over hoe de winkelstraten er in de toekomst uit kunnen komen te zien.

Winkelatlas

Uit cijfers in de zogeheten Winkelatlas 2011 blijkt dat in Rotterdam tien procent van de winkels leeg staat. In Rotterdam-Noord is dat percentage ruim 18 procent en in Pernis zelfs meer dan 20 procent. Rotterdam scoort iets beter dan Den Haag. In Amsterdam en Utrecht is de leegstand een stuk lager.

'Duurder segment'

Uit de Winkelatlas blijkt verder dat het centrum van Rotterdam, Zuidplein en het Alexandrium populair zijn bij het winkelend publiek. Maar Karakus wil de aantrekkelijkheid van deze winkelgebieden verder vergroten door een nieuw winkelaanbod. Volgens de wethouder zijn er nog te weinig duurdere winkels met bijvoorbeeld merkkleding. In het nog te bouwen Forum Rotterdam bij de Koopgoot en ook in het voormalige Postkantoor aan de Coolsingel moeten de duurdere winkels verschijnen.
Foto: Google

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl