Vlemmings nieuwe trainer Excelsior

Leon Vlemmings is de komende twee jaar trainer van Excelsior. De huidige trainer van het Cypriotische AEK Larnaca is de opvolger van John Lammers, die aan het einde van het seizoen vertrekt.

Algemeen directeur Simon Kelder nam in april contact op met de oud-trainer van Feyenoord en commercieel manager Ferry de Haan heeft op 22 april een goed gesprek gevoerd met Vlemmings, die aangaf open te staan voor de Kralingse club en zijn jawoord gaf. Excelsior wilde in eerste instantie de nieuwe trainer pas aan het einde van het seizoen bekend maken omdat nog steeds niet bekend is op welk niveau Excelsior volgend seizoen speelt.

Andre Hoekstra blijft assistent-trainer op Woudestein en keeperstrainer Peter den Otter blijft ook zeker. Met de huidige assistent Jon Dahl Tomasson wordt binnenkort nog gesproken.

Volgens Simon Kelder past Vlemmings in de visie van de club. Eerder gaf Kelder aan op zoek te zijn naar een type Pastoor. De 42-jarige Brabander is bezig aan zijn eerste seizoen op Cyprus Daarvoor was hij onder meer assistent van Mario Been bij Feyenoord en interim-trainer bij Feyenoord na het gedwongen vertrek van Gertjan Verbeek.

Kelder gaf aan met Feyenoord contact te hebben gehad over de benoeming van Vlemmings, omdat de Brabander vorig seizoen solidair was met de ontslagen Mario Been. Maar volgens Kelder zit er bij beide partijen geen 'oud zeer'.

Deel dit artikel: