Chalet Suisse wordt Chalet Chinois

Chalet Suisse, midden in het Park bij de Euromast, heeft nieuwe huurders. Niet langer kaasfondue, maar een lopend buffet met originele Chinese gerechten staat nu op het menu. Daarmee verandert ook de naam in Chalet Chinois.

Met de komst van de Chinezen start een nieuwe fase in de roemruchte historie van de nagebouwde houten 'weinstube'. Chalet Suisse werd in 1955 speciaal voor de wereldtentoonstelling E55 gebouwd, om Zwitserland te vertegenwoordigen. Toen het daarna geen functie meer had, werd het een restaurant met een Zwiterse eigenaar. In de jaren 60 hoorde het chalet tot de culinaire top en gold het als de ontmoetingsplek voor zakenlieden.

De onderneming ging eind 2007 failliet, nadat een bedrijfsleider de zaak voor honderdduizend euro had opgelicht. Daarna stond het lange tijd leeg en gingen dieven er vandoor met koper van het dak. Het schatrijke echtpaar Bas en Jeanine van Vliet uit Dubai kocht het restaurant in 2010 aan en bracht de autenthieke Zwitserse atmosfeer terug, met een moderne touch. Maar ook deze aanpak bleek geen lang leven beschoren.

De nieuwe uitbaters huren het restaurant van Jeanine van Vliet en denken de hoge huurprijs (10.000 euro per maand) te kunnen terugverdienen met een originele Chinese kwaliteitskeuken en een lopend buffet volgens het principe ''All you can eat and drink'. In het Park bij de Euromast is nog een Chinees restaurant: 'De Gouden Wok'.

Chalet Chinois gaat vrijdag open, een dag later dan gepland omdat de vergunning nog niet binnen was. Gasten moesten worden afgebeld.

Deel dit artikel: