Problemen Vestia treffen 35 Rotterdamse projecten

Woningcorporatie Vestia schrapt 35 projecten in Rotterdam. Het gaat zowel om nieuwbouw als renovatie van sociale woningbouw. Dat zegt de Rotterdamse wethouder Hamit Karakus. Met de projecten is naar schatting honderden miljoenen euro's gemoeid.

Door de financiële problemen bij de woningbouwcorporaties krijgt Vestia geen leningen meer die noodzakelijk zijn om nieuwbouw of grote renovaties uit te voeren. 16 van de 35 projecten zijn op Rotterdam-Zuid. Het gaat vooral om grote nieuwbouwplannen in de Afrikaanderwijk. Het normale onderhoud bij sociale woningbouw wordt volgens Vestia wel gewoon uitgevoerd.

Andere partijen mogelijk geïnteresseerd
Wethouder Karakus zit inmiddels met andere woningbouwcorporaties buiten Rotterdam om tafel of te kijken of zij de investeringen van Vestia kunnen overnemen. Volgende week zal een aantal locaties worden bezocht. Ook zijn er gesprekken met beleggers, banken en pensioenfondsen.

Vertraging
De vertraging van het Nationaal Programma op Zuid baart wethouder Karakus zorgen: "Als de ontwikkeling van eengezinswoningen daar niet doorgaat, zullen we de hoogopgeleide Rotterdammmers verliezen. En dat is juist een groep die we daar willen hebben."

Deel dit artikel: