Hockeyclub Rotterdam naar finale play-offs

ROTTERDAM - De hockeyers van Hockeyclub Rotterdam hebben de finale van de play-offs om het landskampioenschap bereikt. Het team van coach Reinoud Wolff rekende in de derde wedstrijd van de halve finale af met Bloemendaal. In Schiebroek werd het 2-1 voor HCR.
Beide ploegen begonnen nerveus aan de wedstrijd, maar het ijs werd gebroken door Roderick Weusthof. De topscorer van Rotterdam benutte na tien minuten een strafcorner. Nog voor rust kwam Bloemendaal op gelijke hoogte na een goed uitgevoerde counter. Uiteindelijk kon Ronald Brouwer uit Hellevoetsluis binnentikken: 1-1.
Na de thee verscheen er een beter Bloemendaal op het veld, maar de bezoekers konden het betere spel niet uitdrukken in doelpunten. Wat volgde was een bloedstollend spannende slotfase, waarin Rotterdam uiteindelijk als meest gelukkige uit de bus kwam. Een minuut voor tijd nam Sjoerd Gerretsen (foto) de winnende treffer voor zijn rekening.
Door de overwinning speelt Hockeyclub Rotterdam in de finale van de hoofdklasse. Daarin moet er worden aangetreden tegen Amsterdam, dat eerder dit weekend de eindstrijd behaalde ten koste van Kampong. Donderdag staat de eerste confrontatie tussen de rivalen op het programma.