Directeur BOOR stapt op

De directeur van BOOR, Wim Blok, stapt op. Dat is in overleg gegaan met bewindvoerder Hans van der Vlist, die vorige maand is aangesteld bij de Rotterdamse onderwijskoepel. De vertrekregeling komt overeen met de cao voor bestuurders in het voortgezet onderwijs.

BOOR beheert meer dan tachtig openbare scholen in Rotterdam en omstreken.

In april 2011 kwam een fraudezaak aan het licht bij de onderwijskoepel. In het onderzoek zijn tot nu toe vijf mensen aangehouden, onder wie het voormalige hoofd bouwzaken. Er zouden te hoge bedragen zijn gedeclareerd en klussen onderhands zijn aanbesteed. Justitie onderzoekt de zaak nog. Er is nog geen datum voor een rechtszaak bekend.

Directeur Wim Blok heeft steeds gezegd dat hij niets wist van de fraude binnen zijn organisatie. Hij deed zelfs aangifte. Toch rees bij velen de vraag waarom hij niet op non-actief is gesteld tijdens het onderzoek. Raadsleden van verschillende partijen vroegen zich eerder af of de huidige directeur 'nog wel te handhaven was'. Woensdag zou een rapport over de bedrijfsvoering van BOOR in de raadscommissie behandeld worden. Uit het rapport blijkt dat er veel mis was met de bedrijfsvoering. Zo was er geen toezicht en was de administratie een chaos.

Een maand geleden ontving RTV Rijnmond een dossier met de buitenlandse reizen van de directeur, aangevraagd met een beroep op de WOB, wet openbaarheid bestuur. Uit het dossier blijkt dat hij in zes jaar tijd 34 reizen maakte, waarvan 30 naar verre oorden als China, de Verenigde Staten en Canada. De kosten bedroegen meer dan een ton.

Deel dit artikel: