Maaike Head: 'Opluchting en extreme blijdschap'

Rianne Sigmond en Maaike Head hebben zich geplaatst voor de Olympische spelen in Londen. Het roeikoppel van het Rotterdamse Skadi kwalificeerde zich in de lichte dubbeltwee door als tweede te eindigen in de finale van het olympisch kwalificatietoernooi in het Zwitserse Luzern.

Ze noteerden een tijd van 7.08,90. Het Duitse duo Lena Müller/Anja Noske won de eindstrijd in 7.07,83. De eerste twee teams kwalificeerden zich voor de Spelen. Voor Sigmond en Head was het tevens de laatste mogelijkheid om naar Londen te gaan. 'Opluchting en extreme blijdschap na de finish,' zegt Head. 'Het moest wel even inzinken. Na de finish denk je: we hebben het echt gehaald, we hebben gedaan wat we moesten doen. Verder ben je vooral heel moe. Als je uit het water komt besef je pas echt dat je naar de Spelen gaat. We hebben nu allebei een grijns op ons gezicht die er niet snel meer af gaat denk ik.'

Plaatsing voor de Spelen kwam eigenlijk geen moment in gevaar in de finale in Luzern. 'Het was een superstrakke race, we wisten dat het haalbaar was als we ons hoofd koel konden houden. We hebben ons niet gek laten maken door ploegen die er snel vandoor gingen. In de tweede 1000 meter moesten wij onze winst pakken. We hebben precies gedaan wat we moesten doen. Ik heb de concurrentie achter ons wel gezien in mijn ooghoeken, maar niet te veel gekeken. We hebben ze op veilige afstand gehouden,' aldus een dolblije Head.

'Nu genieten van een korte vakantie en vanaf dinsdag weer back to business en op naar Londen. De ontlading komt de komende dagen wel.'

Eerder haalden ook Inge Janssen en Ellen Hogerwerf in de dubbeltwee het olympische ticket binnen. Ook zij eindigden in de finale op de tweede plaats. De lichte mannenvier gaan eveneens naar Londen. Het Nederlandse kwartet (Roeland Lievens/Tim Heijbrock/Vincent Muda/Tycho Muda) eindigde in de finale op de tweede plaats in 6.01,99.

Deel dit artikel: