Reizigers voor dichte deur op station Boven-Hardinxveld

Treinreizigers staan op het nieuwe station Boven-Hardinxveld regelmatig voor een dichte deur. De treinen stoppen er vier keer per uur, maar de reizigers mogen maar twee keer per uur instappen. Als het meezit, komt deze zomer een einde aan de vreemde situatie.

Vervoersbedrijf Arriva laat tegenwoordig ieder kwartier een trein rijden tussen Gorinchem en Dordrecht. Die treinen stoppen wel op station Boven-Hardinxveld, maar de deuren blijven de helft van de tijd dicht.

Het leidt tot de nodige frustraties, zegt Statenlid Lies van Aelst van de SP. "Het is alleen maar een kwestie van die deuren opendoen. De trein staat toch stil, behoorlijk lang zelfs. Je kunt je voorstellen dat reizigers dit echt heel vervelend vinden."

'Heel ambitieus'
Het is heel ambitieus om vier keer per uur een trein te laten rijden, zegt woordvoerster van Arriva Joyce Pieterman. "We hebben met een aantal storingen te maken gehad. Daarom hebben we ervoor gekozen om eerst consequent een halfuursfrequentie te rijden. Zodra wij denken dat we er klaar voor zijn en ProRail de nodige maatregelen aan de infrastructuur heeft getroffen, gaan we ieder kwartier rijden." Arriva verwacht dat het in de zomer zover zal zijn.

De MerwedeLingelijn kampt al langer met problemen, zoals regelmatige sein- en wisselstoringen. Een andere complicerende factor is dat de treinen over een enkel spoor moeten rijden. Ze passeren elkaar op een aantal plaatsen waar wel twee sporen zijn aangelegd.

Deel dit artikel: