'Vestia akkoord met reddingsplan'

Woningcorporatie Vestia lijkt voorlopig gered. Volgens de NOS gaat de Rotterdamse corporatie akkoord met het plan van een groep van elf banken om de huidige situatie te bevriezen. Daardoor hoeft de corporatie voorlopig geen geld bij te storten bij de banken.

Vestia kwam in de problemen door het speculeren met zogeheten derivaten. Die moeten beschermen tegen een stijgende rentestand, maar door een dalende rente moest het bedrijf geld bijstorten. Daardoor kwam Vestia voor 1,2 miljard euro in het rood te staan bij de banken.

De banken willen nu de situatie bevriezen, waardoor geen extra onderpand nodig is. Het faillissement is daarmee voorlopig van de baan, maar er moet wel verder onderhandeld worden.

De banken kwamen vorige week met dit plan om een faillissement van Vestia te voorkomen. Eerder werd al een groot deel van het bezit van Vestia overgedragen aan het Waarborgfonds Sociale Woningbouw. Daardoor stonden de banken achteraan in de rij, bij een eventueel faillissement van de Rotterdamse woningcorporatie.

Deel dit artikel: