Baljeu teleurgesteld over uitstel Blankenburgtunnel

De Stadsregio Rotterdam is teleurgesteld dat het besluit over de nieuwe tunnel onder de Nieuwe Waterweg voorlopig is uitgesteld. Portefeuillehouder Baljeu vreest dat de bereikbaarheid van de regio hierdoor verder onder druk komt te staan. Ook worden de economische belangen van de regio en de Rotterdamse haven volgens haar geschaad.

De Tweede Kamer verklaarde de beslissing over de bouw van de Blankenburg- of de Oranjetunnel woensdag ‘controversieel’. Dat betekent dat het besluit over de tunnel aan het nieuwe kabinet wordt overgelaten. Dat wordt dus in ieder geval pas na de verkiezingen van half september.

De afgelopen maanden was er veel discussie over het aanleggen van een tunnel bij Rotterdam. Minister Melanie Schultz van Haegen van Infrastructuur koos voor de Blankenburgtunnel, die tussen Vlaardingen en Maassluis moest komen, in plaats van de Oranjetunnel, die westelijker zou komen te liggen. De tunnel onder de Nieuwe Waterweg moet de verkeersdruk in de regio verminderen en de haven bereikbaar te houden.

foto: Jeannette Baljeu (fotograaf Casper Rila)

Lees ook: Aanleg Blankenburgtunnel controversieel
 
 

Deel dit artikel: