Kwijlen en krijsen in de bios

Niet met je geliefde, maar met je paar maanden oude baby naar de bioscoop. Dat kon zaterdagochtend tijdens de eerste zogeheten Baby Bios in bioscoop Arcaplex in Spijkenisse.
"Ik ben al zo lang niet naar de film geweest. Nu krijg ik de kans en ga ik", zegt een moeder, terwijl ze nog even snel haar baby op het toilet verschoont. Deze eerste keer kijken de ouders naar: 'What to expect when you're expecting'. Een film die, heel toepasselijk, gaat over zwangerschap en aanstaand ouderschap.

De bioscoop heeft het fenomeen om speciale voorstellingen voor ouders met baby’s te organiseren, afgekeken van andere Nederlandse bioscopen. Sandra Brumond van Arcaplex: "We hebben hier allemaal kleine kinderen en toen we erover lazen, dachten we: hoe leuk zou het zijn geweest als wij vroeger die kans hadden gekregen."

Tijdens deze eerste Baby Bios valt het krijsen reuze mee, maar de zaal zit nog lang niet vol. De ouders wel aanwezige ouders zijn erg enthousiast. Een mamma: "Ik vind het fantastisch. Het is soms lastig een oppas te regelen en ik wil mijn kleine meid toch overal mee naartoe nemen. Ik hoop dat ze het vaker doen."

Deel dit artikel: