Politie dik tevreden over 24-uurs Twitteractie

In totaal 761 meldingen en zo'n 6000 volgers. Dat is het resultaat van de 24-uurs Twitteractie van de politie Rotterdam-Rijnmond en Zuid-Holland Zuid. De politie is dik tevreden met de actie, die tot vrijdagochtend 7.00 duurde.

Doel van de schier eindeloze berichtenstroom op @politie24 was om te laten zien wat de politie doet op een doorsnee dag: wat voor meldingen komen er binnen en hoe gaat de politie daarmee om?

Relatief rustige dag
Volgens het korps kwamen er veel positieve reacties en is de actie een groot succes geweest. "Mensen zijn onder de indruk van wat we allemaal doen", vertelt woordvoerster Martine Vis. Vooral de hoeveelheid meldingen verbaasde menigeen. "Ik ben zelf ook elke keer weer verbaasd over de veelheid en verscheidenheid van de meldingen", zegt Vis. En dan was donderdag nog een relatief rustige dag.

De politie gaat de actie nog uitgebreid evalueren. Daarbij komt ook aan bod in hoeverre het twitteren van meldingen bruikbare reacties van burgers oplevert. De politie kreeg tijdens de actie van donderdag een aantal reacties die leidden tot nader onderzoek.

Mogelijk komt er een vervolg op de 24-uurs Twitteractie. "Dan moeten we misschien een selectie gaan maken", zegt Vis.

Deel dit artikel: