Blik voor de Bank een groot succes

De actie 'Blik voor de Bank' was een groot succes. Vele luisteraars en kijkers van RTV Rijnmond hebben afgelopen week blikken, potten en lang houdbaar voedsel ingeleverd voor de Voedselbank. De hal van RTV Rijnmond staat vol met tassen, kratten en dozen.

Ook bedrijven hebben enthousiast meegedaan aan de actie blik voor de bank. Unilever heeft dertienduizend kuipjes boter, Hak uit Giessen veertigduizend potten groente, Supermarkt Plus een pallet soep, supermarkt MCD dozen blik en Schmidt Zeevis een paar duizend blikjes vis.

De lijst is nog veel langer. Marktkoopman Van Gemeren kwam met een pallet snoep en waterijs, groentespecialist Frans van de Polder bouwde een groente-pyramide, het personeel van Croon Elektrotechniek heeft negen dozen en grote zakken rijst opgehaald. Hetzelfde geldt voor het personeel van het Havenbedrijf, de Brandweer Overschie, Peterson Agricare & Bulk Logistics en Stichting de Rotonde.

Clara Sies van de Voedselbank is overrompeld door de alle giften."Wat jullie hebben losgemaakt met die week, dat wil je niet weten. Ik heb nu zoiets van nou de rest van Nederland door. Alle regio's kunnen zo'n boost wel gebruiken."

Meer vraag, minder aanbod
De Voedselbank kan extra aanvoer van producten goed gebruiken. Er kloppen steeds meer mensen noodgedwongen aan voor een voedselpakket. Tegelijkertijd kopen leveranciers steeds scherper in waardoor er minder overblijft voor de Voedselbank. De Rotterdamse voedsdelbank is nu al door de voorraad van het jaar 2013 heen.

Ambtenaren van de gemeente Rotterdam waren daar door geraakt en begonnen een inzamelingsactie onder collega's. Dat heeft vierduizend blikken opgeleverd. RTV Rijnmond nam het inzamelingsstokje over met de actie 'Blik voor de Bank.'

Actie gaat door
Het Geuzencollege in Vlaardingen neemt nu het stokje over van RTV Rijnmond en gaat volgende week onder het motto Bliksemactie samen met leerlingen blikken inzamelen. Op drie locaties kunnen blikken worden ingeleverd. De locaties zijn de Willem de Zwijgerlaan 230, Geuzenplein 1 en Ary Koplaan 3C.

Afgelopen maandag was het startsein voor 'Blik voor de Bank' begonnen met een oproep op radio en televisie. In de loop van de week kwamen steeds meer mensen naar het pand aan de Lloydstraat om spullen af te leveren. Dat gebeurde met de auto, op de fiets en zelfs met vervoer op maat.

Hartverwarmend
Luisteraar Dennes Langeveld, woonachtig in Rotterdam Vreewijk. Hij had vervoer op maat inschakeld omdat hij zeer slechtziend is. Hij kwam een boodschappenkar afleveren.

Vanuit Zweden ontving RTV Rijnmond een steunbetuiging: "Lieve, lieve mensen! Waar het hart vol van is, maakt de blikkenberg steeds hoger! Groeten, Gerard."

Initiatieven
De actie 'Blik voor de Bank' heeft nieuwe initiatieven in gang gezet. De gemeente Capelle aan den IJssel is een estafette-inzameling van blik voor elkaar begonnen.

Sportspeeltuin Hillesluis gaat de actie voorzetten in de wijk, hebben een nieuwsbrief gemaakt voor club- en buurthuizen en speeltuinen TOS en DUIMDROP in de wijk en daar zal de actie door lopen tot eind juli.

Het bureau welzijnsprojecten Vlaardingen heeft de komende week in vier wijkcentra inzamelacties lopen.

Wijkfeest
Bewonersorganisatie 110 morgen in de deelgemeente Hillegersberg organiseert op zaterdag 9 juni een wijkfeest met veel muziek en live optredens op het Minervaplein. Ze zetten een kraam neer waar mensen blikken kunnen inleveren voor de Voedselbank. Kijk voor meer informatie op www.bo110morgen.nl

De Humanitas-huizen gaan op initiatief van bewoner Van de Ruit een eigen actie houden onder hun bewoners en in de centrale keukens. "Want er staat toch niet voor niets Humanitas op de deur!", zegt Tristan den Brakel van de Humanitas-flat aan de Langedonkstraat in Rotterdam-Lombardijen.

RTV Rijnmond bedankt iedereen voor de sympathieke deelname aan Blik voor de Bank:

Schmidt Zeevishandel

Marktkoopman Van Gemeren

MCD Supermarkt Papendrecht

Sligro Rotterdam-Zuid

Hoofdkantoor Boon

Croon Elektrotechniek

Plus Supermarkt Hendrik Ido Ambacht

Unilever

HAK Groenten

Groenteman Frans van de Polder

Personeel Peterson Agricare & Bulk logistics

Personeel Havenbedrijf Rotterdam

Brandweer Overschie

Coffee Company Vlaardingen

John de Lorijn Haringgroothandel

Het personeel van Stichting Rotonde

SST Levensmiddelen

Gemeente Capelle ad IJssel

Deelgemeente Overschie

JMR Producties van het EK-Oranjeplein

Dhr. Bijl

Mw. Polak

Pieter van den Berg

Mw. Janny van Eijmeren

Dhr. van de Ruit

Els Hupkes

Femmy de Jong

Rene van Hasselt

Wil en Loes Meder

Marianne Gaasbeek

Nicole Koolen

Marina Vink

Nathalie Sierra

Dennes Langeveld

Mw. van de Berg.

Janneke Mulder

Monique Klein

Sylvie Penrath

Jan Pierweijer

Cor de Geus

H. den Hartog

Jenny van Eijsden

Tie Schellekens

Cees Korbijn

En alle andere sympathieke gulle gevers die binnen kwamen wandelen bij RTV Rijnmond om spullen af te geven of dat direct bij de Voedselbank hebben gedaan, ontzettend bedankt voor de vrijgevigheid!

Speciale dank voor Joost Brand die met zijn klassieke ambulancebus dozen, tassen en kratten bij de mensen thuis is gaan ophalen.

Deel dit artikel: