Vader Robin van Persie exposeert in CBK

De vader van stervoetballer Robin van Persie exposeert in het Centrum Beeldende Kunst in Rotterdam. Zijn werken zijn onderdeel van een groepstentoonstelling over sport.

Bob van Persie laat zich voor zijn kunstwerken inspireren door het publiek in de voetbalstadions. Hij maakt collages van allerlei soorten papier. "Als je in een stadion zit en naar het publiek aan de overkant kijkt, zie je eigenlijk alleen kleine stipjes. Ieder vak dat zich vult met supporters, vormt steeds een ander schilderij in allerlei kleuren. Zo ontstaan ook de werken die ik maak."

De vader van de Oranjespits heeft zijn zoon enkele dagen geleden voor het laatst gesproken, aan de telefoon. "De teleurstelling over de nederlaag tegen Denemarken is groot", zegt hij. "Het komt er nu op aan. Woensdag zullen we zien of deze schop onder hun kont zal helpen. Die hadden ze wel nodig. Het team is zeker tot grote prestaties in staat."

Van Persie senior zal de wedstrijd zeker niet gaan kijken in de voetbalkantine, die in het CBK is nagebouwd. "Wedstrijden van het Nederlands elftal kijk ik het liefst alleen", lacht hij. Hij vindt wel dat de sfeer van zo'n ouderwetse kantine heel goed is getroffen op de tentoonstelling. "Ik heb vroeger met mijn zoon veel van die kantines gezien."

De sportkantine en de collages van Van Persie maken deel uit van de CBK Sportzomer. Er zijn foto's die Bas Czerwinski maakte van Robin van Persie, verschillende door sport geïnspireerde kunstwerken en een heuse minigolfbaan, met door Rotterdamse kunstenaars ontworpen midgetgolfholes. De tentoonstelling loopt tot en met 12 augustus.

Deel dit artikel: