Spijkenisser verdacht van creditcardfraude VS

Een 21-jarige man uit Spijkenisse wordt in de Verenigde Staten verdacht van een miljoenenfraude met creditcards. Hacker David S. zou 44.000 creditcardnummers hebben ‘gestolen’ en doorverkocht. Als hij schuldig wordt bevonden kan de man een celstraf van 30 jaar en een boete van een miljoen dollar krijgen.

De Spijkenisser runde een software-bedrijfje vanuit zijn ouderlijk huis, maar zou daarnaast als hacker actief zijn geweest. Hij kwam in beeld bij justitie in de VS, toen één van zijn vermeende handlangers daar tegen de lamp liep. Zelf werd David S. eind maart op verzoek van Interpol gearresteerd, toen hij in Roemenië uit het vliegtuig stapte. Of hij op de vlucht was, is niet bekend. Vorig weekend is de Nederlander overgebracht naar een Amerikaanse gevangenis.

Advocaat Bart Stapert vertegenwoordigt de Spijkenisser. Hij zet vraagtekens bij de arrestatie van zijn cliënt. Zo vindt hij het vreemd dat de Nederlandse justitie heeft meegewerkt aan deze zaak, aangezien S. een Nederlandse burger is, die recht heeft op bescherming.

David S. verklaart zelf onschuldig te zijn. De komende weken moet blijken wat de onderbouwingen zijn voor de verdenking van de Spijkenisser.

Deel dit artikel: