Politie onderzoekt geweld tegen dronken man

De politie Rotterdam-Rijnmond is een uitgebreid onderzoek gestart in verband met de mogelijke mishandeling van een dronken man door een agente in Rotterdam.

Enkele getuigen hebben zich bij het korps gemeld om een verklaring af te geven. Over het voorval circuleren inmiddels diverse versies. Zo zou de man zich, voorafgaand aan een filmpje dat op internet staat, agressief richting de agenten hebben gedragen. Naast de getuigenverklaringen is de politie ook een buurtonderzoek gestart. Daarin wordt ook gezocht naar beelden van beveiligingscamera's.

Wachten met oordeel
Voorzitter Gerrit van de Kamp van politiebond ACP vindt dat politici en andere personen de discipline moeten opbrengen om te wachten met een oordeel over het politieoptreden in Rotterdam, totdat alle feiten bekend zijn.

Inmiddels heeft het korps Rotterdam-Rijnmond gesproken met de betrokken agenten. Over de inhoud worden geen mededelingen gedaan. Bij de politie in Rotterdam is tot nog toe geen aangifte binnengekomen tegen de agente. Volgens een politiewoordvoerster is de agente woensdag aan het werk. Van een schorsing is geen sprake.

Deel dit artikel: