Geen meerderheid voor sluiting onderdelen Odfjell

De Rotterdamse gemeenteraad vindt niet dat delen van tankopslagbedrijf Odfjell in de Botlek onmiddellijk dicht moeten. Een meerderheid van de raad verwierp donderdag een motie daartoe van Leefbaar Rotterdam en GroenLinks.

Bij het tankopslagbedrijf was de laatste maanden veel mis. Er deden onder meer zich lekkages van gevaarlijke stoffen voor. De twee partijen die Odfjell deels willen sluiten vrezen voor de gezondheid van omwonenden, maar wethouder Jeannette Baljeu benadrukte tijdens het debat nogmaals dat er op dit moment geen acuut gevaar is voor omwonenden.

Instanties
De Veiligheidsregio en de andere controlerende instanties zitten Odfjell voldoende op de huid om de problemen bij het chemiebedrijf zo snel mogelijk op te lossen, vindt de meerderheid van de gemeenteraad.

Ook de Rotterdamse PvdA vindt onmiddellijke sluiting van bedrijfsonderdelen niet meer nodig. De partij was vorige week nog van mening dat bepaalde onderdelen direct dicht moeten, maar stelde donderdag dat de burgemeester kan ingrijpen als dit acuut nodig is en dat dit voldoende is.

Deel dit artikel: