Duikers zoeken en vinden tas met kostbaarheden in Schie

Duikers van de Duikvereniging Rotterdam hebben maandagavond in de Schie in Rotterdam Delfshaven een tasje met dierbare en kostbare sieraden opgedoken voor een mevrouw die deze een week eerder was kwijtgeraakt bij het redden van een te water geraakte vrouw.

De 70-jarige mevrouw Mohkamsing bedacht zich geen moment toen ze dinsdagmiddag 26 juni zag dat een andere vrouw aan de Aelbrechtskade onder de Mathenesserbrug in de Schie viel. Ze reed met haar scootmobiel het water in om de vrouw te redden.

Het lukte haar samen met omstanders de vrouw weer op het droge te krijgen. De politie kon haar scootmobiel boven water halen. Een klein linnen tasje met daarin haar portemonnee, een horloge en een dierbare en kostbare gouden armband bleven achter op de bodem in het water.

In de afgelopen week werd de Duikvereniging Rotterdam via het Havencoördinatiecentrum gevraagd een poging te wagen en in het water te gaan zoeken. De duikers hadden niet veel tijd nodig. In 6 minuten hadden ze het tasje gevonden met alles er nog in. Het tasje met de kostbaarheden bleek niet ver van de plek te liggen waar mevrouw Mohkamsing te water was geraakt. Zij kon direct haar spullen weer mee naar huis nemen.

Deel dit artikel: