Occupy Rotterdam is terug op het Beursplein

De Occupy-beweging was zaterdag terug op het Rotterdamse Beursplein met een manifestatie over de Tweede Kamerverkiezingen. Met het uitdelen van folders, muziek en debat wil Occupy het winkelend publiek duidelijk maken dat er wat te kiezen valt in september.

Het opzetten van een party-tent wekte de argwaan van de politie. Met twee busjes en een politie-wagen kwamen agenten poolshoogte nemen. De gemeente Rotterdam geeft Occupy alleen toestemming om te demonstreren zonder tenten of andere bouwwerken. Na overleg met hogerhand heeft de politie verder geen actie ondernomen.

Zolang het hoger beroep tegen het tentverbod loopt, blijft Occupy actievoeren alleen niet non-stop. Of de beweging terugkeert met een kampement, hangt af van de uitspraak van het gerechtshof.

Occupy bezette een half jaar de trappen van het Beursgebouw, tot burgemeester Aboutaleb op 23 april van dit jaar besloot dat de actievoerders moesten vertrekken voor de Marathon van Rotterdam. Terugkeren was na het evenement niet mogelijk, omdat het WTC grote bloembakken had geplaatst.

Deel dit artikel: