Luchtsingel open voor publiek

Voetgangers in Rotterdam kunnen vanaf vrijdagavond gebruik maken van het deel van de luchtsingel over de Schiekade. Het houten brugdeel is twee weken geleden geplaatst.

De wandelbrug moet uiteindelijk gaan lopen tussen het Centraal Station en de Hofbogen. In totaal wordt de brug 350 meter lang en bestaat uit 17.000 planken.

Architectenbureau ZUS won eerder dit jaar het stadsinitiatief met de luchtsingel. “We vonden dat er echt iets aan dit gebied gedaan moest worden. Nu zie je dat het ook echt begint te leven”, aldus Elma van Boxel van ZUS. “In januari beginnen we met de aanleg van Park Pompenburg. Dan gaat de brug verder over Hofpleinlijn. Bij de oude Hofpleinlijn wordt ook een festivalterrein ontwikkeld.”

Aan het eind van het jaar moet het meeste werk klaar zijn. De laatste fase is de overgang over het spoor. Volgens de organisatie zijn er jaarlijks slechts twee momenten van ieder vijf uur, waarop gebouwd mag worden in de buurt van het spoor. Op die manier is er zo min mogelijk overlast voor spoorreizigers.

Afhankelijk van de toestemming kan de Luchtsingel volgend jaar of uiterlijk begin 2014 af zijn.

Deel dit artikel: