Sparta verliest meer dan drie punten

ROTTERDAM - Sparta heeft de uitwedstrijd bij FC Emmen met 2-1 verloren. De ploeg van trainer Jan Everse eindigde het duel slechts met negen man. Joey Godee maakte de Rotterdamse treffer.
In de eerste helft begon Sparta uitstekend. De bezoekers kwamen in de openingsfase op voorsprong door een doelpunt van Godee en ook daarna domineerde de ploeg de wedstrijd. Toch kwam FC Emmen vanuit het niets op gelijke hoogte. Voormalig Excelsior-speler Eldridge Rojer was trefzeker en de aanvaller zorgde na een half uur spelen ook voor 2-1, toen hij na een door Hans Denissen opgezette aanval op de juiste plaats stond om keeper Oscar Moens te verschalken. Johan Voskamp trof daarna aan de andere kant nog de paal.
Ook na rust zat het Sparta niet mee. Joshua John raakte de lat. Diezelfde John kreeg een kwartier voor tijd een rode kaart, toen hij een Emmen-speler omver duwde. Kort voor tijd werd het nog erger voor Sparta, toen ook Ruud Kras met rood mocht gaan douchen na het neerhalen van een doorgebroken speler. Met negen man lukte het Sparta niet om nog een punt te pakken.