'Studie Geneeskunde aan EUR in wereldtop'

De Rotterdamse Erasmus Universiteit behoort tot de beste veertig academische instituten ter wereld om geneeskunde te studeren. Dat stelt QS, een bedrijf dat gespecialiseerd is in onderwijs.

Het bedrijf publiceert ieder jaar een rangorde van de beste universiteiten ter wereld om bepaalde studies te volgen. De medische faculteit van de EUR, in het Erasmus MC, staat op de 39ste plaats. De top van de QS-lijst bestaat verder vooral uit Amerikaanse en Britse universiteiten, zoals Harvard, Cambridge en Oxford. Voor de lijst van de studie geneeskunde zijn tweeduizend universiteiten bekeken.

Bij het maken van de ranglijst hebben de onderzoekers onder meer gekeken naar de academische reputatie en het aantal keer dat wetenschappers van een universiteit in wetenschappelijke artikelen worden geciteerd. Ook naar het aantal internationale studenten per universiteit is gekeken.

Leiden en Maastricht doen het ook niet slecht in het onderzoek van QS. Zij delen de 51ste plaats, samen met de universiteit van Leuven.

Deel dit artikel: