Eendracht wint eerste kwaliteitsprijs

Eigenaar en chef-kok Pepijn Schmeink van het Rotterdamse restaurant Eendracht heeft donderdag de eerste zogeheten Falco Eleonorae Award gewonnen. De prijs wordt vanaf nu jaarlijks uitgereikt aan horecabedrijven die veel aandacht geven aan duurzaamheid en kwaliteit.
"We zijn er heel blij mee", reageert Schmeink. De prijs is vernoemd naar een uiterst zeldzaam en met uitsterven bedreigde valk, de Falco Eleonorae. De vogel zou alleen nog op Griekse eilandjes worden gesignaleerd.

Schmeink ontving de award van de Rotterdamse wethouder van duurzaamheid, Alexandra van Huffelen. "Het is een heel spannend restaurant, omdat ze lokale producten gebruiken. En daarnaast gebruiken ze duurzame producten die niet in Nederland te verbouwen zijn."

35.000 liter olijfolie
Tijdens de ceremonie was er nog een feestelijke aangelegenheid. De 35.000ste liter Griekse olijfolie van het Olijfbedrijf werd namelijk geschonken. Een olijfolie die Schmeink ook graag in zijn restaurant gebruikt. "De kleine Griekse boeren maken de olijfolie zoals die is. Wat ik mooi vind aan deze olijfolie dat hij heel groen en grassig is.

Foto: Olijfbedrijf

Deel dit artikel: