Beelden: mannen slaan vrouwen bij verkeersruzie

De mishandeling van twee vrouwen zaterdagmiddag op de Jacques Dutilhweg in Rotterdam-Prinsenland is vastgelegd door een bewakingscamera.

Op de camerabeelden is eerst te zien hoe een witte auto (met de verdachten) een zwarte auto inhaalt en snijdt. In die zwarte auto zitten de twee vrouwen, zussen van 26 en 30 jaar. Zij reageren kennelijk met woorden op het snijden, de mannen komen hun auto uit en er ontwikkelt zich een ruzie. Die lijkt te worden gesust door enkele omstanders (op 00:25 in het filmpje).

Haren trekken
Even later rijdt de witte auto weer weg om een stukje verderop te parkeren (01:00). De vrouwen zetten de zwarte auto achteruit in een ander parkeervak. Zodra dat gebeurd is, komen de twee in het wit geklede mannen op de auto af, rukken de deur open en vallen de vrouwen aan (01:15). Er ontwikkelt zich een vechtpartij waarbij de vrouwen hard worden aangepakt. Eentje wordt zelfs aan de haren getrokken.

Kopstoot
Op het filmpje is niet te zien hoe een andere omstander de mannen wil tegenhouden als ze ten slotte willen wegrijden. Die omstander kreeg een kopstoot van één van de verdachten.

De verdachten, van 35 en 37 jaar, zijn gearresteerd. De twee vrouwen hebben zich in een ziekenhuis moeten laten behandelen. Eén had een gebroken neus en diverse kneuzingen, de ander liep een gezwollen kaak en een bult op het achterhoofd op.

Deel dit artikel: