Zes arrestaties na rellen op Stadhuisplein

De politie heeft in de nacht van woensdag op donderdag een aantal charges uitgevoerd op en rond het Stadhuisplein in Rotterdam. Volgens de politie waren er meerdere vechtpartijen. Ook is een aantal winkels vernield en geplunderd.
Volgens de politie begonnen de ongeregeldheden in een horecatent op het Stadhuisplein. Daar zouden meerdere vechtpartijen zijn geweest. Op aanraden van de politie sloot de horecaondernemer zijn tent vroegtijdig, waardoor de ongeveer zeshonderd aanwezigen op straat kwamen te staan.

Een deel van de bezoekers zou vervolgens zijn gaan rellen. Volgens de politie werd er op straat gevochten en werden er tien winkels vernield en één geplunderd. Ook zouden er agenten zijn bekogeld.

Charges
Een groep agenten voerde meerdere charges uit in de binnenstad. Of er daarbij gewonden zijn gevallen is niet bekend. Volgens een woordvoerder van de politie zijn er in ieder geval geen agenten gewond geraakt.

Aanhoudingen
De politie heeft zes mensen aangehouden wegens de vechtpartijen. Drie mensen worden verdacht van het plunderen van een winkel. Alle verdachten zitten nog vast. Volgens ooggetuigen hadden de meeste relschoppers het Stadhuisplein rond vijf uur ’s ochtends verlaten.

Schade
De aangerichte schade aan het Stadhuisplein, de Kruiskade en de Lijnbaan is aanzienlijk. Ook zijn tientallen autoruiten vernield op een parkeerplaats aan de Van Ghentstraat achter de Lijnbaan. Gemeentewerken is druk bezig om de schade te herstellen.

Deel dit artikel: